Dunpleister

Bij de oplevering van nieuwbouwprojecten heeft u behoefte aan een stukadoor met ervaring die u voorziet van een snelle en strakke afwerking van uw wanden. Het traditionele, dikkere stucwerk is overbodig bij het afwerken van wanden in nieuwbouwprojecten. Doorgaans is het werken met dunpleister voor wanden hier dan ook de juiste keuze.

Niet alleen levert dunpleister een minstens zo mooi en strak resultaat voor uw wanden als traditioneel stucwerk. Daarnaast is ook nog eens een stuk sneller waardoor uiteindelijk ook goedkoper in prijs. Aangezien dunpleister door middel van spuitwerk wordt aangebracht, nemen zowel aanbrengen als drogen maar een fractie van de tijd van normaal stucwerk in beslag.

Uiteraard bespaart u op deze manier zowel tijd als geld en wat betreft het eindresultaat levert u op geen enkele manier aan kwaliteit in. Het dunpleister product dat wij gebruiken is namelijk zo ontwikkeld dat het een perfect resultaat oplevert voor het saus afwerken van wanden in nieuwbouwwoning. Na het stuccen van de wanden of plafonds kunnen wij deze ook verder afwerken met latex spuitwerk met goede kwalitatieve latexen van Sikkens of Sigma.

Muren glad maken met dunpleister

Nieuwbouwwoningen worden vaak behang klaar opgeleverd. Dit betekend dat de stukadoors uw wanden schilderklaar kunnen maken met een dunne stuclaag. Dikkere stuclagen zijn dan ook niet meer nodig bij een behang klare oplevering van uw nieuwbouwwoning.

Strak dun pleisterwerk ook wel dunpleisteren genoemd is de perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen om een sausklare ondergrond te krijgen voor verdere afwerking.

Dunpleister wordt in 2 lagen aangebracht met een totale dikte van ongeveer 2mm en is daarna al na 24 uur klaar voor het sauzen of latex verf spuiten. Naast dat dunpleisteren is dan traditioneel stukwerk is de verwerking hiervan ook vele malen sneller en het eindresultaat net zo glad en strak.

Dun, snel en betaalbaar dunpleisterwerk

Als u de wanden laat dunpleisteren door Seme BouwBedrijf en laat latex spuiten, dan kunnen wij het project vaak in 1 tot 2 weken opleveren. Dit past natuurlijk perfect binnen een strakke planning.

Wilt u advies over muren glad maken of over ander stucwerk, dan kunt u verder kijken op onze website. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan gerust contact op met ons!

Nieuwsgierig naar de prijzen van dunpleister? Vraag dan gratis offerte aan!

Hulp nodig bij het berekenen van de m2? Dan kunt u op de pagina vierkante meters berekenen terecht.

Dunpleister in 10 stappen

  1. Eerst worden alle ondergronden gecontroleerd op onzuiverheden zoals grote gaten en oneffenheden. Mochten deze oneffenheden meer dan 2 mm zijn dan zullen deze moeten worden uitgevuld met een hechtgips, zoals Knauf Roodband.
  2. Daarna moeten alle wanden worden afgestoken om eventuele vervuiling niet terug te vinden in de afwerklaag.
  3. Afplakwerk, alle delen zoals kozijnen en trappen worden afgeplakt waar nodig, zodat deze niet bevuild kunnen worden meet dunpleister.
  4. Moeten er hoekprofielen geplaatst worden? Hoekprofielen zijn ijzeren profielen die we plaatsen op uitwendige hoeken voordat we kunnen beginnen met dunpleisteren. De meeste nieuwbouwwoningen worden afgewerkt met hoekprofielen echter is dit niet standaard. Deze zullen dan geplaatst en gesteld moeten worden alvorens er dungepleisterd kan worden.
  5. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunnen we starten met het aanbrengen van de eerste laag dunpleister. Dit wordt gespoten met een daarvoor speciaal ontwikkelde machine en daarna gepleisterd met zogenaamde spackmessen. Ook is het mogelijk dun pleister met de hand aan te brengen.
  6. De stukadoor kan er dan voor kiezen om alle niet zuigende ondergronden als eerste te spuiten en te messen, omdat deze de langste droogtijd hebben. Voorbeelden hiervan zijn betonnen wanden of de zogenaamde groene Gibo blokken.
  7. Wanneer de eerste laag voldoende is uitgehard kan de tweede laag dunpleister aangebracht worden. Ook deze laag wordt op dezelfde manier aangebracht als de eerste laag namelijk door erop te spuiten en strak te messen met een spackmes.
  8. Na het aanbrengen van de tweede laag dienen wij er af te blijven zodat de dunpleister kan drogen. Dit duurt over het algemeen 24 tot maximaal 48 uur. Wanneer de dunpleister voldoende gedroogd is en volledig uitgehard is, dan kan er begonnen worden met het opschuren van de ondergronden. Dit wordt gedaan met een schuurmachine met stofzuiger of met de hand.
  9. Na het schuren wordt alles opgeruimd dus alle tape wordt weer verwijderd en al het overtollige materiaal en vuil wordt in zakken gestopt en afgevoerd.
  10. Ziet de stukadoor na het opruimen nog wat oneffenheden? Dan wordt de laatste oneffenheden gerepareerd, mocht dat nog nodig zijn.

Wat is dunpleister voor product?

Dunpleister is een kunstharsgebonden kalkvrije pleister welke vochtarm en voorgemengd in ‘natte’ zakken wordt geleverd. Bij schone en nieuwe ondergronden is het niet nodig om voor te strijken en kan het product direct worden aangebracht.

Hoe dik is de pleisterlaag van dunpleister?

De gemiddelde laagdikte van dunpleister is 1 tot 2mm wat voldoende is om behang klare wanden sausklaar te pleisteren.

Dunpleister of renovlies behang in de nieuwbouw?

Wij adviseren doordat de nieuwe woning moet zetten op de fundering en er scheuren kunnen ontstaan te kiezen voor dunpleister. Bij glad gestucte wanden met dunpleister is scheurvorming goed te herstellen in de toekomst. Renovlies zal plooien of loslaten bij scheurvorming waarbij herstel bijna niet mogelijk is.

Vraag een prijs aan!

OFFERTE AANVRAGEN
  • Scherp geprijsd
  • Vakkundige stukadoors
  • 15 jaar ervaring
  • Afspraak is afspraak
  • Garantie op uw stucwerk